A tavasz egyik legjobb hozadéka, hogy előkerülhetnek a grillkészülékek. A szabadban sütögetés élménye garantálja a jó hangulatot, a frissensültek íze pedig semmi máshoz nem hasonlítható. Eltérnek a vélemények, hogy gázgrillt, vagy faszenes készüléket érdemes választani, mindkettő mellett sorakoznak érvek szép számmal.
A szabadban sütés szerelmeseinek a Barbecook termékeit ajánljuk, amelyekkel az amatőr sütögetők is profi séfnek érezhetik magukat.
A Barbecook grillkészülékeket és eszközöket a belga Saey Home & Garden cég gyártja. A társaság immár 1985 óta foglalkozik grillkészülékekkel, valamint kiegészítőkkel. Ez a márkanév magas minőséget garantál, tartósság és jó használhatóság jellemzi.
A PrimaNet-en gázzal és faszénnel működő grillkészülékeket, állványokat, füstölő hordókat, fogókat is kínálunk. Mindent egy helyen megrendelhet, ami szükséges, a kiegészítőktől a tüzelőanyagig. Amennyiben szeretne jobban elmélyülni a grillezés rejtelmeiben, szakkönyveket is ajánlunk, amelyekből elsajátíthatja az alapokat, illetve receptgyűjteményeket is talál online áruházunkban.
Faszenes grillek
A faszenes grill készülékek rajongói szerint ez nyújtja az igazi grillélményt, sokan esküsznek a füstölt ízre. Egyszerű az összeszerelésük és a tisztításuk. A gyújtáshoz éghető folyadék szükséges. A faszenes grill nagyobb figyelmet igényel, mint a gázos, mert kevésbé egyenletes a hőleadás, gyakran kell a húsokat, zöldségeket mozgatni a rácson.
Gázgrillek
A begyújtás kényelmes, és az égéshő is egyenletes. Tisztábban, szenes mellékíz nélkül süt, bár vannak, akik pont arra esküsznek. Sok esetben lávakövet ajánlanak kiegészítőként, amivel elkerülhető, hogy meggyulladjon a kicsöpögő zsiradék.
Állógrillek
Ideálisak kerti baráti összejöveteleken, családi kerti partikon. Az állványon található szellőző karral szabályozhatjuk a légáramlást, a megfelelő sütési hőmérséklet eléréséhez. A tartozék grillrácsok különböző magassági fokokra állíthatók, így szabályozva a hőfokot. A hamutartó rekesszel könnyedén eltávolíthatjuk az elégetett faszénmaradványokat.
A grillezés alapjai könnyen elsajátíthatók. Miután a szabad tűzön az ételek lassan készülnek, és végig látjuk a folyamatot, ezért kevésbé fenyeget az a veszély, hogy a figyelmetlenségünk miatt elrontjuk az ételt és túlsütjük, mint zárt sütőben. Természetesen be kell tartanunk bizonyos biztonsági szabályokat.
Tűzvédelem
A grillezés egyik kritikus pontja a tűzhely begyújtása. A faszenes grilleknél ez jellemzően gyúlékony folyadékkal történik. Biztonságosabbak ilyen szempontból a gázgrillek, hiszen a többségüknél piezoelektromos gyújtást építenek be. A Barbecook gázgrillek mindegyike biztonságos gyújtással készül. A grillkesztyű viselése fokozza a biztonságot. A grillezés helyét úgy válasszuk ki, hogy ne legyen körülötte száraz növényzet, ami esetleg meggyulladhat.
Higiénia
A művelet kevésbé kellemes része a készülék megtisztítása, de megfelelő eszközökkel ezt is megkönnyíthetjük. Ha minőségi, a típushoz ajánlott keféket választunk, gyorsan és tökéletesen elvégezhetjük a munkát. A szennyeződéseket a sütő kihűlése után közvetlenül el kell távolítani, mielőtt megszáradnak. Hosszabb szünet esetén az eltárolt grillsütőre tegyünk takarófóliát, ami megóvja a portól, valamint széllel rákerülő szennyeződésektől.
Hangulatos grillezést kívánunk a Barbecook termékeivel!