Konyhai kések

A konyhai kések a Főzés kategóriánk egyik fontos termékcsoportja. Mindenféle és fajta konyhai kést megtalál online szakáruházunkban, amire a háztartásban vagy a nagykonhyai környezetben szükség lehet. Áruházunkban minden vágási feladathoz tudunk kést, akár bicskát is ajánlani. Híres márkák kései, mint a Fiskars kések és valódi Kyocera kerámia kések között is válogathatnak vásárlóink a PrimaNeten.

 

Kések típusai

A konyhai kés nem csupán egy eszköz a konyhában, hanem a jó étel elkészítésének kulcsa. Akárcsak egy festő ecsetjéhez, a séfek és házi szakácsok is kiválasztják azt a kést, ami a legjobban illeszkedik a kézhez, és amely a lehető legjobb eredményt hozza az ételkészítés során.

A konyhai kés kiválasztása közben több tényezőt is érdemes szem előtt tartani. Az elsődleges az, hogy milyen feladatokra kívánjuk használni. Egy jó szakácskés például remekül használható a legtöbb aprítási, szeletelési feladathoz. A séf kés egy univerzális kés, amely a szeleteléstől kezdve a aprításon át a darabolásig sokféle művelet elvégzésére alkalmas. Ha azonban valami specifikusabbra van szükségünk, mint például hal filézésére vagy zöldségek vékony szeletelésére, akkor a santoku kés ideális választás lehet. A japán konyha elengedhetetlen eszköze, melynek neve háromféle feladatot jelöl: szeletelést, kockázást és aprítást. 

A vadászkés nevéből adódóan nem csak a konyhában, hanem a szabadban, vadászatok során is jól jöhet. Nemcsak állatok bőrének megtisztítására használják, hanem sokoldalúsága miatt gyakran része egy konyhai kés készletnek is. A bárd vagy hentes bárd egy robosztusabb konyhai kés, amely elsősorban nagyobb húsok, csontok darabolására szolgál. Erőteljes és hatékony, de mégis pontos vágást tesz lehetővé. Ezeket a típusokat szakértők és tapasztalt késhasználók kezébe ajánljuk. 

Amikor a húsok csontozására kerül a sor, a csontozókés kiválóan alkalmas erre a célra. Karcsú és hajlékony pengéjének köszönhetően könnyedén elválaszthatjuk a húst a csonttól, így a húskészítményekkel való munka egyszerűbbé válik. A frissen sütött kenyér szeletelése sosem volt még ennyire egyszerű, mint a kenyérvágó kés segítségével. Recés pengéjének köszönhetően a legkeményebb héjú pékáru is könnyedén szeletelhető, anélkül, hogy összenyomnánk a belsejét. Az elegáns vacsorák során a szeletelő kés válik a konyhaművészek legjobb barátjává. Vékony, hosszú pengéje ideális a sült húsok vagy halak precíz szeleteléséhez. 

Mindezen kések mellett, egy dolog azonban közös bennük: az acél minősége és a pengéjük élessége. Egy jó konyhai kés tartós, könnyen élezhető és képes hosszú ideig megtartani élességét. Érdemes azonban tudni, hogy a különböző kések más-más módszerekkel élezhetőek a legjobban. 

Összességében, ha konyhánkban szeretnénk professzionális eredményeket elérni, nem szabad alábecsülnünk a konyhai kések jelentőségét. Egy jó konyhai kés nemcsak megkönnyíti az ételkészítést, de a végeredményt is javítja. Ne hagyja, hogy a rossz minőségű vagy nem megfelelő konyhai kés akadályozza meg a tökéletes étel elkészítését! Válassza ki azt a kést, amely a legjobban illik az Ön igényeihez, és tapasztalja meg a konyhában rejlő valódi lehetőségeket! Válogasson bátran kínálatunkban!

 

Késélezők

A konyhában a kés rendkívül fontos eszköz, de egy tompa kés nem csak hatékonyságát veszti el, hanem veszélyessé is válhat. Ezen oknál fogva nélkülözhetetlen a megfelelő késélező beszerzése. A késélezők közt számos olyan eszközt kínálunk, amelyekkel a konyhai kések élességét könnyedén visszaállíthatja.

A modern konyhákban egyre népszerűbb a késélező gép, mely gyors és precíz módon képes fenésre. A kevésbé gyakorlott felhasználók számára az elektromos késélező ideális választás, mely automatikusan vezérli a kés pengéjét az élezés során, biztosítva a tökéletes szögben való élezést. A hagyományokat kedvelők számára a klasszikus késfenő kínálja a legautentikusabb megoldást. Ezzel a módszerrel a kés pengéjének élezése kézügyességet és gyakorlatot igényel, de a végeredmény minden bizonnyal meghozza a kívánt élességet.

Minden késélező eszközünk garantálja a precíz és tartós eredményt. Soha többé ne birkózzon meg a zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy húsokkal egy tompa késsel! Használja késélezőinket a konyhai munka megkönnyítéséhez és a konyhai kés élettartamának meghosszabbításához. Válassza ki a legmegfelelőbb késélezőt és élvezze a könnyű és biztonságos vágást!

Több szöveg
2 termék

A Kyocera Nakiri zöldség szeletelő kerámia kés pengéje cirkónium- oxid anyag ból előállított, ez által 50%- al keményebb, mint az acél. A kerámia kések élezését kézzel végzik, ennek eredménye,...

29.490 Ft
29.490 Ft

​ A Kyocera kerámia szakácskés pengéje cirkónium- oxid anyag ból előállított, ez által 50%- al keményebb, mint az acél. A kerámia kések élezését kézzel végzik, ennek eredménye, hogy rendkívül éles...

25.990 Ft
25.990 Ft
Oldal tetejére
Konyha-Főzés - további kategóriák
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz