A Kyocera Kyotop kerámia kés pengéje cirkónium- oxid anyagból és HIP (Hot Isostatic Pressed) technológiával előállított. A kerámiát 20000 tonna nyomással préselik össze, majd kétszer kisütik, ez által az anyag sűrűbb és keményebbé válik. A kerámia kések élezését kézzel végzik, ennek eredménye, hogy rendkívül éles és ellenálló, élét 15 x hosszabb ideig tartja meg, mint az acél pengék.
A japán konyhakés kerámiából készült, ezért nem barnítja be a szeleteket, nem ad át fémes ízt és az ételek frissek maradnak. Vegyileg közömbös, tehát nem lép reakcióba savakkal, olajokkal, sókkal, így nem rozsdásodik be.
A penge 14 cm hosszúságú, antracit színű és különleges örvény mintával ellátott. A kerámia kés súlya igen csekély, ennek köszönhetően könnyű munkavégzést biztosít.
Nyele tartós pakkafa anyagból készült, fekete színű. Biztos fogást kölcsönöz akár otthoni használat során, de a szakácsok számára is kiváló a kerámia kések piacvezető Kyocera Kyotop kése.
Tisztítása egyszerű, semleges mosogatószeres vízzel mossa el, majd öblítse le.
A kyoto-i központú Kyocera vállalat közel 50 sikeres évre tekint vissza - eredetileg Kyoto Ceramic-nak hívták, mely finom kerámiákkal foglalkozott. Napjainkban a Kyocera a világ vezető gyártói közé tartozik a high-tech kerámiák, elektromos alkatrészek, napelemek, mobiltelefonok és elektromos irodai felszerelések előállításában.
Miben áll a KYOCERA kerámia kések titka? Abban, hogy a vállalat által kifejlesztett speciális high-tech kerámia 50%-al keményebb az acélnál, így a KYOCERA kerámia kések és pengék tizenötször hosszabb ideig megtartják az élüket, mint az acélpengés kések. Ugyanakkor a kerámia kések könnyebbek, keményebbek és rugalmasak, használatuk során nem fárad el a kezünk, nem terheli az ujjakat, csuklót, ízületeket. A használt kerámia anyagában semleges, ellenáll a baktériumoknak, nem lép reakcióba savakkal, olajokkal, sókkal ezért az ételek színe, íze, frissessége változatlan marad a szeletelés után is. Tisztítása könnyű és egyszerű!
A KYOCERA kerámia késekkel valóban élmény dolgozni: nemcsak könnyen használhatók, hanem a vágás pontossága, minősége és gyorsasága is jobb, mint az eddig használt acél pengés késeké. Ha még nem próbálta a KYOCERA kerámia késeket, akkor mindenképpen javasoljuk: alapvetően fog megváltozni a véleménye a késekről - ez biztos! KYOCERA: minőségi kerámia kések Japánból!
A Kyocera név azok számára, akik a minőség iránti elkötelezettséget keresik, egyértelmű választást jelent, főleg amikor a konyhában használatos eszközökről van szó. Ez a márka nem egyszerűen egy termékgyártót képvisel, hanem egy olyan vállalatot, amely a technológia és az innováció területén évtizedek óta úttörő szerepet tölt be.
Amikor kerámia késekről beszélünk, sokan a Kyocera kések kimagasló tulajdonságaira gondolnak elsőként. A vállalat által fejlesztett speciális kerámiaösszetétel nemcsak rendkívül éles, hanem hosszú ideig is élesen tartja a kést. A Kyocera kerámia kések másik előnye, hogy nem oxidálódnak, így nem befolyásolják az élelmiszerek ízét és színét. Az is kevésbé ismert, hogy a kerámia antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik, ami még biztonságosabbá teszi a használatukat a konyhában.
A Kyocera nem áll meg a késeknél. A cég konyhai eszközök széles választékát kínálja, amelyek mind ugyanazzal a precizitással és műszaki kiválósággal készülnek, amely a késeikre is jellemző. A felhasználók értékelik ezeknek az eszközöknek az ergonómikus tervezését, ami kényelmes és hatékony használatot tesz lehetővé.
A Kyocera továbbá a fenntarthatóság elkötelezett híve. Az általuk kínált termékek nemcsak tartósak és hosszú élettartamúak, de a gyártásuk során is kiemelt figyelmet fordítanak a környezeti hatások minimalizálására. Így amikor valaki Kyocera terméket választ, nem csak a minőséget választja, hanem egy olyan márkát is, amely a jövő generációinak jólétét is szem előtt tartja.
Összefoglalva, a Kyocera azoknak ajánlott, akik nem hajlandóak kompromisszumot kötni a konyhai eszközök minőségével és teljesítményével kapcsolatban. A márka hosszú élettartamú, kiváló minőségű termékei minden konyhában értékes kiegészítők lehetnek, és garantálják a legmagasabb szintű teljesítményt és megbízhatóságot.
A Kyocera Santoku kerámia kés pengéje cirkónium- oxid anyag ból előállított, ez által 50%- al keményebb, mint az acél. A kerámia kések élezését kézzel végzik, ennek eredménye, hogy rendkívül éles...
A Kyocera szeletelő kerámia kés pengéje cirkónium- oxid anyagból előállított, ez által 50%- al keményebb, mint az acél. A kerámia kések élezését kézzel végzik, ennek eredménye, hogy rendkívül éles...
A Kyocera Santoku kerámia kés pengéje cirkónium- oxid anyag ból előállított, ez által 50%- al keményebb, mint az acél. A kerámia kések élezését kézzel végzik, ennek eredménye, hogy rendkívül éles...