A legegyszerűbb és leggyorsabb eljárás a különféle zúzott gyümölcsök préseléséhez. A zúzott gyümölcsöt víznyomás-energia felhasználásával préselik.
A gyümölcspréselés nem igényel semmilyen fizikai erőfeszítést, és magas léhozamot biztosít.
Préseléskor a ledarált terméssel feltöltjük a perforált palást és a középen elhelyezkedő gumimembrán közötti részt. A tető lezárása után víznyomással történik a préselés, melynek ideje alatt a nyomást egy mérőn lehet figyelni. Ha a nyomás 3,0 bar fölé emelkedik abiztonsági szelep kinyílik és a fölösleges víz a rendszerből kifolyik.
Mivel a darált gyümölcsöt nem felülről éri nagy nyomás, hanem a vízzel töltött membrán oldarról nyomja neki a perforált palástnak rendkívül kíméletes préselésre nyílik lehetőségünk, jó minőségű gyümölcslét és mustot kapunk.
A prés négy guruló lábra van szerelve, ezáltal rendkívül könnyen mozgatható. Perforált, rozsdamentes préskosara van, valamint egy természetes gumiból készült membrán.
Tulajdonságok:
Fa szőlőprés 18L (16399) Szűrőhálóval ellátott kézi szőlőprés (gyümölcsprés) gyümölcsfeldolgozáshoz. Tulajdonságok: Mérete: 370x700mm Nettó tömeg: 13,3 kg Űrtartalom: 18L Anyaga: tölgyfa, acél...
Fa szőlőprés 30L (16400) Szűrőhálóval ellátott kézi szőlőprés (gyümölcsprés) gyümölcsfeldolgozáshoz. Tulajdonságok: Mérete: 370x1020mm Nettó tömeg: 16,5 kg Űrtartalom: 30L Anyaga: tölgyfa, acél...
Szőlőprés 1,5L, Inox (16408) Szűrőhálóval ellátott kézi szőlőprés (gyümölcsprés) gyümölcsfeldolgozáshoz. Tulajdonságok: Anyaga: rozsdamentes acél Kapacitás: kb. 1,5 liter Nettó tömeg: kb. 2,5 kg...