Először roppan a szájban, majd lágyan olvad, éppúgy képes mosolyt csalni egy kisgyerek arcára, mint egy nagyvállalat vezérigazgatójáéra, és különleges pillanatokban a szavaknál is finomabban fejezi ki érzéseinket – erre talán ételeink közül egyedül a csokoládé képes!
Az utóbbi időben divattá is vált a kézműves csoki, melynek elkészítésével otthon is kísérletezhetünk. Alapanyaga, a minőségi forrásból származó nyers kakaó, az elképesztően gazdag ízvilág mellett élettani szempontból is lenyűgöző. A kakaóbab kedvező hatással van a memóriára, antioxidáns, rákmegelőző hatása van, lassítja az öregedés folyamatát, valamint csökkenti a szervezetünkben lévő gyulladásokat és a vérnyomásunkat.
A csokoládénak MEZEI ELMIRA is nagy rajongója, ezért ebben a kötetben azokat a receptjeit gyűjtötte össze, amelyeknek jellegzetes hozzávalója a csoki vagy a kakaó. Könyvéből kiderül, hogy milyen hihetetlenül sokféle módon használhatjuk fel a konyhában ezt az ezerarcú alapanyagot, attól függően, hogy sós vagy édes, klasszikus vagy szokatlan, magyar vagy nemzetközi, hűsítő vagy forró, fekete vagy fehér csokoládé formájában kívánunk közelebbről megismerkedni vele!
A második kötetben sok izgalmas halételt kínálunk Önöknek. Számos rég elfelejtett receptet, többféle halászlevet, sütőben és serpenyőben sütött finomságokat gyűjtöttünk egy csokorba. Megtalálják...
A neves szerzők élvezetes stílusban, nagy szakértelemmel adnak tanácsokat az egészségtudatos kismamák helyes táplálkozásához, amely felkészíti szervezetüket a könnyebb szülésre, a sikeres...
A MAGOK A KONYHÁBAN könyvsorozat a tudatos táplálkozás fontos alappilléreit, a hüvelyeseket, az olajos magvakat és a gabonaféléket, illetve álgabonákat helyezi új megvilágításba. Kiegyensúlyozott...